SütiSári

Semmi más csak sütés

Kalácspuding

dsc_0_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 7 szelet kalács
  • 25 g vaj
  • 375 g tej
  • 1 tk. fahéj
  • 100 g aszalt vörösáfonya
  • 2 db tojás
  • 50 g kristálycukor

A tetejére

  • 3 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló

 

Elkészítése:

 

  1. A tejet felmelegítjük egy gyorsforralóban.
  2. A tejhez hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a fahéjat, az áfonyát és a vajat, felmelegítjük a keveréket.
  3. Hozzá forgatjuk a kalács darabokhoz.
  4. A formába öntjük.
  5. Elmelegített 180°C-os sütőbe tesszük és 45 percig sütjük. Ez persze sütőtől is függ.
  6. A tejszínt habbá verjük.
  7. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és csillag csöves nyomózsákba töltjük.
  8. Tuffokat nyomunk a puding tetejére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7318092104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása