Hozzávalók:
- 60 g vaj
- 60 g darált mandula
- 60 g liszt
- 100 kristálycukor
- 2 ek. méz
- 1 csipet só
- 1 db tojásfehérje
- 2 db tojás
- 6 db eper
Elkészítése:
- A vajat és a mézet egy edénybe összekeverjük és felolvasztjuk. Addig melegítjük, amíg aranybarna színű nem lesz.
- Mandulát, a lisztet, a fele cukrot és a csipet sót összekeverjük egy tálban.
- Tojásfehérjét, a tojásokat és a cukor maradék felét habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a vajas keveréket és a mandulás keveréket.
- Formákba öntjük a tésztát és félbe vágott epreket teszünk a tésztába.
- Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 20 percig arany barnára sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2118091646
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.