SütiSári

Semmi más csak sütés

Birsalmasajt

Hozzávalók:

  • 640 g birsalma
  • 1 db citrom leve
  • 1 kk. fahéj
  • 1 kk. kardamom
  • 5 db szegfűszeg
  • 300 g kristálycukor

Elkészítése:

  1. A birsalmák magházat eltávolítjuk. A héjára szükségünk van, mert sok pektint tartalmaz.
  2. A birsalmákat felkockázzuk és vizet adunk hozzá. Annyi vizet, ami ellepi, Hozzáadjuk a fűszereket és a citrom levét.
  3. 30 percig főzzük az almákat, amíg puha nem lesz minden darabja.
  4. Leszűrjük a vizet és botmixerrel pürésítjük az almákat.
  5. Visszatesszük a tűzre a leszűrt levet, hozzáadjuk a cukrot és a birs héját, még 15 percig főzzük. Ezután leszűrjük és a leszűrt lébe keverjük az almapürét, addig főzzük míg besűrűsödik.
  6. Szilikonos formába öntjük a birs pürét és hűvös helyen 3-5 napot hagyjuk, míg megköt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5718092188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása