Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 100 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 tk. sütőpor
- 2 tk. vanília aroma
- 1 db tojás
- 100 g vaj
- 250 ml tej
Mázhoz:
- 120 g fehér csoki +lila, piros és rózsaszín ételfesték
Elkészítése:
- A fánk sütőt kivajazzuk és kilisztezzük.
- Egy tálban a lisztet, a sütőport, a cukrot és sót összekeverjük.
- Az olvasztott vajat, a tejet és a tojást összekeverjük egy másik tálban, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
- A tésztát egy habzsákba töltjük és lezárjuk egy csipesszel a habzsák végét.
- A fánk sütőt megtöltjük a tésztával és előmelegített sütőben 175°C-on 14 percig sütjük.
- A fehér csokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk.
- Hozzáadjuk cseppenként az ételfestéket és fogpiszkálóval összekavarjuk a tetejét.
- Belemártjuk a fánkokat a fehér csokis mázba.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7318091122
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.