SütiSári

Semmi más csak sütés

Nyári fánk

dsc_0409.jpg

 

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 100 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 tk. vanília aroma
  • 1 db tojás
  • 100 g vaj
  • 250 ml tej

Mázhoz:

  • 120 g fehér csoki +lila, piros és rózsaszín ételfesték

Elkészítése:

  1. A fánk sütőt kivajazzuk és kilisztezzük.
  2. Egy tálban a lisztet, a sütőport, a cukrot és sót összekeverjük.
  3. Az olvasztott vajat, a tejet és a tojást összekeverjük egy másik tálban, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
  4. A tésztát egy habzsákba töltjük és lezárjuk egy csipesszel a habzsák végét.
  5. A fánk sütőt megtöltjük a tésztával és előmelegített sütőben 175°C-on 14 percig sütjük.
  6. A fehér csokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk.
  7. Hozzáadjuk cseppenként az ételfestéket és fogpiszkálóval összekavarjuk a tetejét.
  8. Belemártjuk a fánkokat a fehér csokis mázba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7318091122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása