Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 100 g kristálycukor
- 2 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- ½ tk só
- ½ tk szódabikarbóna
- 200 g sütőtökpüré
- 4 db tojás
- 1 dl olaj
A krémhez:
- 250 g habtejszín
- 250 g mascarpone
- 180 g porcukor
- 2 tk vaníliakivonat
- A rétegek közé: lekvár
Elkészítés:
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót és a szódabikarbónát.
- A tojásokat a kristálycukorral habverő segítségével kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat. Belekeverjük a sütőtökpürét is.
- A lisztes keveréket kis adagokban hozzáforgatjuk a masszához, majd simára dolgozzuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elkenjük.
- Előmelegített, 180 °C-os légkeveréses sütőben 10–15 percig sütjük.
- Fapálcával ellenőrizzük: ha nem ragad rá tészta, elkészült.
- Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A kihűlt tésztát félbevágjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a porcukrot.
- Egy 20×30 cm-es keretbe helyezzük az alsó piskótalapot.
- A tetejét megkenjük lekvárral, majd ráhelyezzük a másik lapot.
- A felső lapot ismét megkenjük lekvárral, majd elsimítjuk rajta a mascarponés krémet.
- Lefedjük fóliával, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap a tetejét fondantból formázott kis tökökkel díszítjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7918964743
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.