SütiSári

Semmi más csak sütés

Ez a szelet nem tökkel ütött, hanem tökkel sütött

dsc_1845-fotor-2025100591730.jpg

dsc_1855-fotor-2025100591634.jpg

dsc_1863-fotor-2025100591249.jpg

dsc_1863-fotor-2025100591457.jpg

dsc_1866-fotor-2025100591136.jpg

dsc_1880-fotor-2025100591540.jpg

 

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 100 g kristálycukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • ½ tk só
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 200 g sütőtökpüré
  • 4 db tojás
  • 1 dl olaj

A krémhez:

  • 250 g habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • 180 g porcukor
  • 2 tk vaníliakivonat
  • A rétegek közé: lekvár

Elkészítés:

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót és a szódabikarbónát.
  2. A tojásokat a kristálycukorral habverő segítségével kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat. Belekeverjük a sütőtökpürét is.
  3. A lisztes keveréket kis adagokban hozzáforgatjuk a masszához, majd simára dolgozzuk.
  4. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elkenjük.
  5. Előmelegített, 180 °C-os légkeveréses sütőben 10–15 percig sütjük.
  6. Fapálcával ellenőrizzük: ha nem ragad rá tészta, elkészült.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A kihűlt tésztát félbevágjuk.
  9. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és a porcukrot.
  10. Egy 20×30 cm-es keretbe helyezzük az alsó piskótalapot.
  11. A tetejét megkenjük lekvárral, majd ráhelyezzük a másik lapot.
  12. A felső lapot ismét megkenjük lekvárral, majd elsimítjuk rajta a mascarponés krémet.
  13. Lefedjük fóliával, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  14. Másnap a tetejét fondantból formázott kis tökökkel díszítjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7918964743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása