SütiSári

Semmi más csak sütés

Darált dió a marlenka alapja, most szederrel lett bolondítva
Darált dió a marlenka alapja, most szederrel lett bolondítva

dsc_1555-fotor-20250912104111.jpg

dsc_1562-fotor-20250912104222.jpg

dsc_1569-fotor-20250912104317.jpg

dsc_1576-fotor-20250912104357.jpg

dsc_1584-fotor-20250912104449.jpg

dsc_1584-fotor-20250912104529.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 ek. méz
  • 200 g porcukor
  • 100 g vaj
  • 2 db tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. ecet
  • 450 g liszt
  • 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 100 g darált dió
  • 650 g tej
  • 140 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 150 g vaj
  • +szeder lekvár

 

  • 50 g étcsoki+ 1 ek. tej

 

Elkészítése:

 

  1. A mézet, a cukrot, a vajat és az ecetet felmelegítjük, majd ...
Zöld az alma nem sárga, ezt mindenki boldogan harapdálja
Zöld az alma nem sárga, ezt mindenki boldogan harapdálja

dsc_1655-fotor-20250902144344.jpg

dsc_1668-fotor-20250902143733.jpg

dsc_1599-fotor-20250902143450.jpg

dsc_1607-fotor-20250902144140.jpg

dsc_1622-fotor-20250902143823.jpg

dsc_1629-fotor-20250902143621.jpg 

 

Hozzávalók az alma-betéthez:

  • 320 g alma
  • 1 kk fahéj
  • 15 g kristálycukor
  • 45 g vaj
  • 150 g kristálycukor
  • 2 db lapzselatin
  • 72 g habtejszín

Elkészítés:

  1. Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk.
  2. A vajon, 15 g cukorral és kevés fahéjjal az almát megfőzzük.
  3. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
  4. A cukrot elkezdjük olvasztani egy gyorsforraló edényben.
  5. Amikor felolvadt és szép barna színűvé vált, ...
Akár az igazi így megtéveszt a külseje? Harapj bele, megtudod milyen a belseje
Akár az igazi így megtéveszt a külseje? Harapj bele, megtudod milyen a belseje

 

dsc_1486_1.jpg

dsc_1483_1.jpg

dsc_1493_1.jpg

dsc_1472_1_2.jpg

dsc_1473_1_1.jpg

 

Lemon curd-hoz:

  • 3 citrom reszelt héja
  • 3 citrom leve
  • 150 g kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 150 g vaj
  • 1,5 lap zselatin

Elkészítés:
A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot.
Az egészet vízgőz felett, habverővel folyamatosan keverve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Levesszük a gőzről, majd belekeverjük a vajat és a zselatint.
4 cm átmérőjű jégkockaformákba adagoljuk, és ...

Meggyben ünnepel a haza – augusztus 20-a!
Meggyben ünnepel a haza – augusztus 20-a!

dsc_1334_1.jpg

dsc_1341_1.jpg

dsc_1364_1.jpg

dsc_1416_1.jpg

 

 

Eredeti recept? https://zilakavehaz.hu/cukraszat/orszag-tortaja/2009-pandi-meggytorta/

Pándi meggytorta

Piskóta

  • 3 db egész tojás
  • 175 g kristálycukor
  • 140 g friss meggy
  • 33 ml tej (2,8%)
  • 100 g olaj
  • 70 g olvasztott vaj
  • 190 g liszt
  • 5 g sütőpor
  • 0,5 db citrom (héj + lé)
  • 2 g fahéj

 

Elkészítés:

  1. Az egész tojást a cukorral felmelegítjük csípősre (kb. 80 °C), majd kemény habot készítünk belőle.
  2. A ...
Kék az áfonya nem piros, ezt a sütit meghagyni tilos!
Kék az áfonya nem piros, ezt a sütit meghagyni tilos!

dsc_0976_1.jpg

dsc_0981_1.jpg

dsc_0986_1.jpg

dsc_0991_1.jpg

dsc_0997_1.jpg

dsc_1005_1_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 27 db vajas keksz
  • 250 g friss áfonya
  • 6 evőkanál áfonyalekvár
  • 2 evőkanál Lotus krém
  • 250 g mascarpone
  • 1 csomag expressz zselatinfix
  • 2 dl habtejszín
  • 40 g tej

 

A tetejére:

  • 130 g fehér csokoládé
  • 30 g habtejszín

 Elkészítése:

 

  1. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a Lotus krémet. Ezután belekeverjük a zselatinfixet, hogy a ...
Ez a süti várt a nyári kánikulára, sütés nélkül csusszan a szádba
Ez a süti várt a nyári kánikulára, sütés nélkül csusszan a szádba

dsc_1042_1.jpg

dsc_1047_1.jpg

dsc_1056_1.jpg

dsc_1058_1.jpg

dsc_1062_1.jpg

dsc_1071_1.jpg

dsc_1086_1.jpg

dsc_1093_1_1.jpg

dsc_1098_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 27 db vajas keksz
  • 250 g friss gyümölcs
  • 6 evőkanál lekvár
  • 2 evőkanál Nutella
  • 250 g mascarpone
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 2 dl habtejszín
  • 40 g tej

A tetejére:

  • 100 g fehér csokoládé
  • 30 g habtejszín
  • 40 g étcsokoládé

Elkészítés:

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a Nutellát. Ezután beleforgatjuk a zselatin fixet, ...
A szádban robban az ízbomba, citrom íze ebben nem goromba
A szádban robban az ízbomba, citrom íze ebben nem goromba

dsc_2433_1.jpg

dsc_2443_1.jpg

dsc_2453_1.jpg

dsc_2484_1.jpg

 

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 100 g cukor
  • 150 g olaj
  • 200 g finomliszt
  • 50 g tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só

 

A krémhez:

  • 60 g porcukor
  • 250 g mascarpone
  • 2 ek. citrom lekvár
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 350 g habtejszín
  • 2 ek. citromlé

 

lemon curd-höz:

  • 3 citrom reszelt héja
  • 3db citrom leve
  • 150 g kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 150 g vaj

 

A lemon curd elkészítése:

  1. A citrom ...
Erre kell a gyertya, így készül a szülinapi torta
Erre kell a gyertya, így készül a szülinapi torta

dsc_0785_1.jpg

dsc_0795_1.jpg

dsc_0805_1.jpg

dsc_0806_1.jpg

dsc_0814_1.jpg

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 400 g liszt
  • 150 g laktózmentes vaj
  • 150 g porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 kiskanál vaníliapaszta vagy 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál méz

Elkészítés:

A lisztet és a porcukrot szárazon elkeverjük, majd a felkockázott vajjal elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a mézet, a szódabikarbónát, a vanília aromát és a tojásokat. Az összetevőket alaposan ...

Kekszre krém, – nyári tiramisu, ami szíven ér!
Kekszre krém, – nyári tiramisu, ami szíven ér!

dsc_3779_1_1.jpg

dsc_3779_1.jpg

 

 

Hozzávalók (6–8 adaghoz):

  • 500 g spekulatius keksz vagy babapiskóta
  • 4 evőkanál instant kávépor
  • 300 ml forró víz
  • 500 g mascarpone
  • 80 g  porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a tetejére)

🥣 Elkészítés:

  1. Főzz egy erős kávét

Az instant kávét forró vízben elkeverjük, majd teljesen lehűtjük. Ez lesz az alap a keksz áztatásához.

    ...
Ez egy mutatós választás, nem kell hozzá varázslás
Ez egy mutatós választás, nem kell hozzá varázslás

dsc_4355_1.jpg

dsc_4365_1.jpg

dsc_4368_1.jpg

 

 

Adag: 3–4 főre
Összes elkészítési idő: kb. 30 perc

Ez az egyszerű, rétegezett édesség tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami különlegeset varázsolni. A puha gesztenyekrém, a ropogós kekszdarabok és a lágy csokiöntet együtt mennyei harmóniát alkotnak.

Hozzávalók:

  • 200 g vajas keksz
  • 200 g gesztenyemassza (natúr vagy enyhén cukrozott)
  • 200 ml hideg habtejszín
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 100 ml csokoládéöntet
...

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása