SütiSári

Semmi más csak sütés

Kirakom, összeteszem, így lesz fenyőfa belőlem

dsc_3232_1.jpg

dsc_3242_1.jpg

dsc_3244_1.jpg

dsc_3245_1.jpg

dsc_3246_1.jpg

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 375 g kenyérliszt
  • 250 g liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 12 g só
  • 25 g olaj
  • 1 kk. cukor
  • 300 g víz

Lekenéshez: felvert tojás

Elkészítés:

 

 

 

A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.

Maradék hozzávalót is hozzáadjuk a tésztához. Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor jó.

Letakarva 1 óráig kelesztjük.

Kelesztés után 19 egyenlő részre osztjuk a tésztát.

Mérlegen lemérjük a zsemléket, majd kigömbölyítjük őket.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zsemléket úgy, hogy egy fenyőfa alakot kapjuk.

Letakarva duplájára kelesztjük őket kb. fél óráig, majd a végén tojással lekenjük a tetejüket.

Előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig süssük a zsemléket.(Ez a sütőtől függ, mennyi ideig kell sütni.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6618734954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása