Hozzávalók a tésztához:
- 375 g kenyérliszt
- 250 g liszt
- 1 csomag instant élesztő
- 12 g só
- 25 g olaj
- 1 kk. cukor
- 300 g víz
Lekenéshez: felvert tojás
Elkészítés:
A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
Maradék hozzávalót is hozzáadjuk a tésztához. Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor jó.
Letakarva 1 óráig kelesztjük.
Kelesztés után 19 egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Mérlegen lemérjük a zsemléket, majd kigömbölyítjük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zsemléket úgy, hogy egy fenyőfa alakot kapjuk.
Letakarva duplájára kelesztjük őket kb. fél óráig, majd a végén tojással lekenjük a tetejüket.
Előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig süssük a zsemléket.(Ez a sütőtől függ, mennyi ideig kell sütni.)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.