Hozzávalók a brownie alaphoz:
- 140 g étcsoki
- 220 g vaj
- 270 g kristálycukor
- 4 db tojássárgája
- 5 g vanília aroma
- 16 g kakaópor
- 120 g liszt
- 1 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 6 db alma
- 2 kk. fahéj
- 2 kk. citromlé
- 195 darált dió
- 200 g barnacukor
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 70 g gyömbér
A krém tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 180 g porcukor
- 1 csomag hideg vaníliás pudingpor
Elkészítése:
- Egy tálban a csokit és a vajat a mikróban felolvasztjuk.
- Utána hozzákeverjük a cukrot, a tojássárgájákat, a kakaóport, a sót és a lisztet.
- 23x23 cm-es formába öntjük a masszát és egy kenőkéssel egyenletesen elkenjük a tetejét.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 15 percig.
- Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
- Hozzáadjuk a narancs levét, a darált diót, a reszelt gyömbért, a fahéjat és a barnacukrot.
- Felfőzzük a tölteléket, amíg az alma meg nem puhul.
- A tejszínt habbá verjük.
- A tejszínhez hozzáadjuk a pudingot és a cukrot.
- Egy 20x30 cm keretbe helyezzük a brownie alapot.
- A lap tetejére az alma tölteléket egyenletesen elkenjük az alapon.
- Pudingos krémet elsimítjuk az alma tölteléken.
- Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben az almás sütit.
- Másnap szeletelhetjük a sütit.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr318708494
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.