Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 100 g kristálycukor
- 2 tk. sütőpor
- 1 tk. fahéj
- 5 tk. só
- 5 tk. szódabikarbóna
- 3 db sárgarépa
- 4 db tojás
- 1 dl olaj
A krémhez:
- 250 g habtejszín
- 250 g mascarpone
- 180 g porcukor
- 2 tk. vanília kivonat
Rétegek közé: lekvár
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, sót és a szódabikarbónát.
- A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kikeverjük és hozzáadjuk az olajat. Hozzáadjuk a lereszelt répát a tojásos keverékhez.
- Ezután kis adagonként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
- Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
- Fapálcával ellenőrizzük a tészta közepét, ha nem ragad a pálcára ki lehet venni, kész.
- Hagyjuk a répás tésztát kihűlni.
- A tésztát félbe vágjuk.
- A tejszínt habbá verjük.
- A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot.
- Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az alsó répás piskótát.
- A lap tetejére a lekvárt egyenletesen elkenjük a tésztán.
- Ráhelyezzük a répás piskóta másik felét.
- Újból lekenjük lekvárral a tészta tetejét és a mascarponés krémet egyenletesen elkenjük a lap tetején.
- Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a piskótát.
- A fondantból formázzunk répákat és díszítsük a süteményt tetejét vele.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4918498548
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.