SütiSári

Semmi más csak sütés

Süti Sári víziója, répával lett bolondítva

dsc_2890_1.jpg

dsc_2897_1.jpg

dsc_2902_1.jpg

dsc_2911_1.jpg

dsc_2936_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 300 g liszt       
  • 100 g kristálycukor     
  • 2 tk. sütőpor              
  • 1 tk. fahéj    
  • 5 tk. só          
  • 5 tk. szódabikarbóna              
  • 3 db sárgarépa          
  • 4 db tojás     
  • 1 dl olaj      

 

 

A krémhez:

  • 250 g habtejszín         
  • 250 g mascarpone     
  • 180 g porcukor            
  • 2 tk. vanília kivonat  

Rétegek közé: lekvár

 

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, sót és a szódabikarbónát.
  2. A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kikeverjük és hozzáadjuk az olajat. Hozzáadjuk a lereszelt répát a tojásos keverékhez.
  3. Ezután kis adagonként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
  5. Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
  6. Fapálcával ellenőrizzük a tészta közepét, ha nem ragad a pálcára ki lehet venni, kész.
  7. Hagyjuk a répás tésztát kihűlni.
  8. A tésztát félbe vágjuk.
  9. A tejszínt habbá verjük.
  10. A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot.
  11. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az alsó répás piskótát.
  12. A lap tetejére a lekvárt egyenletesen elkenjük a tésztán.
  13. Ráhelyezzük a répás piskóta másik felét.
  14. Újból lekenjük lekvárral a tészta tetejét és a mascarponés krémet egyenletesen elkenjük a lap tetején.
  15. Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a piskótát.
  16. A fondantból formázzunk répákat és díszítsük a süteményt tetejét vele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4918498548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása