SütiSári

Semmi más csak sütés

Boci-boci tiritarka, sütitől száját nyalja

dsc_1189_1.jpg

dsc_1196_3.jpg

dsc_1214_1.jpg

dsc_1217_1.jpg

 

 

Hozzávalók a kakaós tésztához:

 

  • 198 g liszt
  • 140 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 70 g olaj
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 26 g kakaópor
  • 29 g tej
  • 1 csipet só

Hozzávalók a túróréteghez:

 

  • 165 g túró
  • 60 g kristálycukor
  • 1 ek. búzadara
  • 1 db tojás
  • 2 kk. vanília aroma
  • 2 kk. citromlé

+200 g eper

Elkészítése:

 

  1. A lisztet, a szódabikarbónát, a kakaóport, a sót és a cukrot egy tálban összekeverjük.
  2. Utána hozzáadjuk a tojást, a tejet, az olajat.
  3. 20 cm átmérőjű négyzet alakú szilikonos tepsibe elsimítjuk a tésztát.
  4. A túrót, a cukrot, a tojást, a búzadarát, a citromlevét és a vanília aromát összekeverjük.
  5. Majd a tészta tetejére kanalazzuk a túrós réteget. A félbe vágott eperszemekkel kipakoljuk a bociszelet tetejét.
  6. Előmelegített sütőben 175°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 20-25 percig.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr318424261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása