Hozzávalók:
- 300 g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 2 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
- 120 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 csomag expressz zselatin
A rétegek közé:
- eper lekvár
A tetejére:
- 200 g eper
- 12 g piros tortazselé
- 2-3 ek. kristálycukor
- 300 ml víz
Elkészítése:
- A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítjük, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha már csípi akkor pont jó).
- A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt, majd ezt is habbá verjük, és hozzákeverjük a krémhez.
- A krémhez hozzákeverjük az expressz zselatint.
- A mini tortakarikák oldalát kibéleljük folpackkal.
- Levágjuk a babapiskóták egyik végét és kipakoljuk velük a torta karikák oldalát.
- A maradék babapiskótákat megforgatjuk az eper lekvárban és a torta aljára tesszük.
- Egy adag krémet egyenletesen elkenünk kenőkéssel a babapiskóta tetején.
- A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
- Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, a mini torták tetejét előtte fóliázzuk le.
- Másnap a tortazselét, a cukrot és a vizet összekeverjük és felmelegítjük.
- A krémek tetejére helyezzük a félbe vágott epreket vagy a málna szemeket.
- Megvárjuk, míg kihűl a zselé, és torták tetejére kanalazzuk.
- Visszatesszük a hűtőbe dermedni a mini tortákat.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2818421445
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.