SütiSári

Semmi más csak sütés

Pál, Kata, Péter, jó reggelt! Kisült-e már Kata szeleted?

dsc_0605_1.jpg

dsc_0598.jpg

 

 

A tésztához:

  • 500 g finomliszt           
  • 150 g vaj         
  • 150 g cukor   
  • 3 db tojássárgája      
  • 1 csom. sütőpor
  • 5 dl tej        

A töltelékhez:

  • 3 dl tej        
  • 1 csom. vaníliás cukor   
  • 5 dl rum      
  • 4ek ribizli lekvár       
  • 2ek cukrozatlan kakaópor   
  • 100 g porcukor            
  • 100 g vaj        

A habhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 200 g porcukor

A tészta alapanyagait összegyúrjuk és három részre osztjuk, és egyenként folpackba csomagolva pihentetjük őket egy órát a hűtőbe

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Mindegyik részt tegyük sütőpapírra, majd nyújtsuk ki a tészta lapokat. Villával szurkáljuk meg őket pár helyen. A sütőpapírral együtt tegyük át az első lapot egy tepsi hátuljára. Toljuk a sütőbe 6 percre. Süssük meg a többi lapot is, várjuk meg, míg kihűlnek.

A harmadik lapot apróra törjük, és a cukorral ízesített tejbe keverjük.

A porcukorral vajjal kihabosítjuk.

Hozzáadjuk a rumot, a lekvárt, a kakaóport és a porcukorral kihabosított vajat, majd alaposan krémessé keverjük ezt a masszát.

Helyezzük keretbe az első tészta lapot megkenjük a kakaós-rumos krémmel, és rátesszük a másik lapot. Kissé le is nyomhatjuk egy másik vágódeszkával, azután a hűtőbe tesszük.

A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük.

Egyenletesen rákenjük a süti tetejére, a tojáshabot.

Egy éjszakára visszatesszük a hűtőbe.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2018387799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása