Tészta:
- 1 db tojás
- 100 g margarin
- 150 g porcukor
- 3 ek tej
- 3 ek méz
- 1 kk szódabikarbóna
- 500 g finomliszt
Krém:
- 7 dl tej
- 6 ek búzadara
- 200 g margarin
- 200 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Összeállításhoz:1 kis üveg baracklekvár
A tésztához a tojást, a vajat, mézet, tejet, porcukrot, szódabikarbónát keverjük össze alaposan egy hőálló tálban. Tegyük a gáztűzhelyre, majd folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, majd főzzük 2-3 percig.
Öntsük a keveréket a lisztre, először kanállal, majd kézzel dolgozzuk össze a tésztát. Picit ragacsos lesz a méz miatt, de szépen össze fog állni, nem szabad több lisztet hozzáadni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Osszuk négy egyenlő részre a tésztát.
Mindegyik részt tegyük sütőpapírra, majd nyújtsuk ki a tészta lapokat. Villával szurkáljuk meg őket pár helyen.. A sütőpapírral együtt tegyük át az első lapot egy tepsi hátuljára. Toljuk a sütőbe 6 percre. Süssük meg a többi lapot is, várjuk meg, míg kihűlnek.
A hideg tejben keverjük el a búzadarát, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés közben kezdjük el melegíteni. Ha már sűrű a grízünk, húzzuk le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni. Még melegen adjuk hozzá a cukrot a grízhez.
A puha margarint adjuk hozzá a kihűlt grízhez, azzal is keverjük egyneművé.
Helyezzük keretbe az első tészta lapot. Kenjük meg a krém felével a tésztát. Utána mehet rá egy újabb tésztalap, picit nyomjuk rá, majd kenjük meg bőven lekvárral. Utána ismét tésztalap és a krém másik fele következik. A végét lappal zárjuk.
A kész mézes krémest tegyük hűtőbe és hagyjuk állni, hogy a lapok megpuhuljanak és szépen összeálljon. Másnap szeleteljük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.