SütiSári

Semmi más csak sütés

A lekvárhoz kell kanál, farsangra meg fánk dukál

dsc_0430_2.jpg

dsc_0433_1_1.jpg

dsc_0426_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 60 g vaj
  • 40 g kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 30 g élesztő
  • 1 tk. só
  • 1 db lime reszelt héja

 

 

Elkészítése:

 

  1. A lisztet összekeverjük a sóval és cukorral.
  2. Hozzáadjuk a meleg tejet és a maradék hozzávalókat a tésztához.
  3. Majd összegyúrjuk őket.
  4. Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztánkat.
  5. Ha megkelt, lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és köröket szaggatunk belőle. Ezután letakarva további 15 percig pihentetjük.
  6. Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk.
  7. A fánkok közepét benyomjuk, majd kis adagokban, a lyukas oldalukkal lefelé sütni kezdjük, és lefedjük egy fedővel.
  8. Ha megsültek, megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük.
  9. Ízlés szerint lekvárral és porcukorral tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4418326425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása