SütiSári

Semmi más csak sütés

Jó, ha vékonyra szeleteled, így talán több marad neked

dsc_0132_1.jpg

dsc_0140_1.jpg

dsc_0153_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

Tészta:

 

  • 400 g finomliszt
  • 50 g porcukor
  • 50 g margarin
  • 2 ek. méz
  • 2 db tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 25 g kakaópor

A puncs krémhez:

 

  • 5 dl tej
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 100g margarin
  • 100 g porcukor

A vaníliás krémhez:

 

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 100g margarin
  • 100 g porcukor

 

Elkészítése:

 

Tészta:

  1. A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük: a lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát.
  2. A vajat összeolvasztjuk a mézzel, hozzákeverjük a tojásokat és a lisztes keverékhez öntjük, ezután az egészet tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát 3 részre osztjuk és mindegyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk
  4. Előmelegített sütőben 180°C-on 15 perc alatt kisütjük a lapokat.
  5. A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingporokat egy-egy gyorsforralóban
  6. A krémeket kihűtjük.
  7. Alaposan habosítsuk ki a vajjal a két krémet.
  8. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az egyik lapot.
  9. A lap tetejére a vaníliás krémmel egyenletesen elkenjük rajta.
  10. Erre ráhelyezzük a következő mézes lapot, majd megkenjük egyenletesen a puncsos krémmel. A tetejére tesszük a harmadik mézes lapot, és az egészet lefedjük folpackkal.
  11. A videóban látható módon rétegezzük a sütit.
  12. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük a sütit.
  13. Másnap lekenjük étcsokival a tetejét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7618303499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása