SütiSári

Semmi más csak sütés

A padlizsán nem piros, hanem lila, Süti Sári így hangolta finomra

dsc_8853_1.jpg

dsc_8870_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 db padlizsán

Hozzávalók a majonézhez:

  • 2 db tojássárgája
  • 2 kk. mustár
  • bors
  • 1 tk. citromlé
  • 2 dl napraforgóolaj

 

A majonéz elkészítése:

A tojássárgáját tegyük egy tálba. Enyhén sózzuk, borsozzuk, ha szeretnénk, adhatunk hozzá a mustárt. Keverjük el a hozzávalókat. Folyamatos keverés mellett kezdjük csepegtetni az olajat. Mikor a krém összeállt, már egyenletes sugárban folytathatjuk az olaj adagolását. Az elkészült krémet ízlés szerint ízesítsük citrommal, sóval, borssal.

 

A padlizsán krém elkészítése:

  1. A padlizsánokat egészben 1 óra alatt megsütjük 170 fokra előmelegített sütőben.
  2. A héjából kikaparjuk a húst (a magokat kidobjuk!).
  3. A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a padlizsánhoz adjuk, majd az egészet botmixerrel krémesre pürésítjük.
  4. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Amikor egészen kihűlt, hozzákeverjük a majonézt is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4018230403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása