Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 db padlizsán
Hozzávalók a majonézhez:
- 2 db tojássárgája
- 2 kk. mustár
- só
- bors
- 1 tk. citromlé
- 2 dl napraforgóolaj
A majonéz elkészítése:
A tojássárgáját tegyük egy tálba. Enyhén sózzuk, borsozzuk, ha szeretnénk, adhatunk hozzá a mustárt. Keverjük el a hozzávalókat. Folyamatos keverés mellett kezdjük csepegtetni az olajat. Mikor a krém összeállt, már egyenletes sugárban folytathatjuk az olaj adagolását. Az elkészült krémet ízlés szerint ízesítsük citrommal, sóval, borssal.
A padlizsán krém elkészítése:
- A padlizsánokat egészben 1 óra alatt megsütjük 170 fokra előmelegített sütőben.
- A héjából kikaparjuk a húst (a magokat kidobjuk!).
- A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a padlizsánhoz adjuk, majd az egészet botmixerrel krémesre pürésítjük.
- Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Amikor egészen kihűlt, hozzákeverjük a majonézt is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.