SütiSári

Semmi más csak sütés

Tátva maradt a szám, elkészült a tortám!

dsc_6999_1.jpg

dsc_7001_1.jpg

dsc_7009_2.jpg

dsc_7073_1.jpg

 

 

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 db tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 100 g fehér csokoládé
  • 257 g vaj
  • 268 g liszt
  • 6 g sütőpor

Karamellhez:

  • 134 g kristálycukor
  • 50 g habtejszín
  • 26 g vaj

Tejszínkrémhez:

  • 450 g habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • 1 csomag expressz zselatin fix
  • 100 g porcukor

Díszítéshez:

  • 3 db kinder maxi king
  • darált földi mogyoró
  • 100 g étcsokoládé
  • 50 g tejszín

 

Hozzávalók a piskótához

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. 2 db 18-cm-es kapcsos tortaformákat sütőpapírral kibéleljük, kilisztezzük és kivajazzuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a csipet sót. A vajat és fehér csokit egy tálba tesszük és mikróban pár percig felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk és hozzáadjuk a felolvadt vajas keveréket. Végül kanalanként hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tortaformába öntjük a masszát és sütőben 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a tortát.
  2. Egy közepes serpenyőbe kis lángon a kristálycukrot egyenletesen melegíted. A cukor olvadni kezd, majd karamellizálódik –ekkor kezdd óvatosan mozgatni az edényt, hogy egyenletesen barnuljon a cukor. Természetesen most is nagy kísértést érezhetsz arra, hogy belekavarj, de ne tedd! Csak rázogasd, mozgasd tovább az edényt. Amint elérte a sötét borostyán színt akkor add hozzá a forró tejszínt, végül a vajat, végül hagy hűlni a karamellt.
  3. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a mascarponét és zselatinfixet.
  4. A karamell, ha kihűlt habzsákba tesszük.
  5. A piskóták kihűltek kivágjuk a tortakarikából és a kész piskótákat félbe vágjuk.
  6. A torta első rétegét megkenjük tejszínes krémmel és a karamellt rácsurgatjuk, megszórjuk darált mogyoróval. (Nézd meg a videót!) Minden réteget így készítünk.
  7. A maradék tejszínes krémmel megkentjük a torta oldalát és a tetejét vékonyan.
  8. Tegyük a hűtőbe min. 1 órára.
  9. A mikróban a tejszínt és étcsokit felolvasztjuk. Habzsákba tesszük a csokit és csurgassuk le a torta oldalán. Ha maradt karamell, akkor azt is csurgassuk le az oldalán. A díszítéséhez vágjuk félbe a kinder maxi kinget és tegyük a torta tetejére. Megszórjuk egy kis darált mogyoróval.
  10. Díszítése mindenkinek tetszés szerint.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1618153650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása