SütiSári

Semmi más csak sütés

Terülj, terülj asztalkám! Spenótos táska várj reám

dsc_6857_1.jpg

dsc_6862_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 2 marék bébispenót
  • 1 rúd leveles tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 250 g ricotta
  • 1 db tojássárgája
  • bors
  • étolaj
  • csipet szerecsendió
  • + egész tojás a lekenéshez

Elkészítés

  1. A hagymát vágjuk fel apró kockákra. A hagymákat egy kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a sót.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket és a spenótot is és addig kavargassuk, amíg össze nem esik.
  3. Adjuk hozzá a ricottához a már elkészített kihűlt spenótos hagymás keveréket, jól keverjük el.
  4. Hozzáadjuk a tojássárgáját a spenótos keverékhez.
  5. Vágjuk fel a leveles tésztát 6 darabra és vágjuk pár vágást a tészta egyik felén.
  6.  Töltsük bele a ricottás spenótos masszát a tészta sima felére és a széleit kenjük le egész tojással.
  7. Ráhajtjuk a vágott tészta felet a spenótos részre, zárjuk le a párnák szélét, legkönnyebben úgy, hogy villával megnyomkodjuk a széleit.
  8. Úgy zárjuk le, hogy a vágott fele legyen felül a táskán.
  9. Kenjük meg a párnákat tojással.
  10. Előmelegített 200°C–os sütőben (légkeveréses) 30 percig sütjük.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1618147978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása