Hozzávalók:
- 2 marék bébispenót
- 1 rúd leveles tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 250 g ricotta
- 1 db tojássárgája
- só
- bors
- étolaj
- csipet szerecsendió
- + egész tojás a lekenéshez
Elkészítés
- A hagymát vágjuk fel apró kockákra. A hagymákat egy kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a sót.
- Hozzáadjuk a fűszereket és a spenótot is és addig kavargassuk, amíg össze nem esik.
- Adjuk hozzá a ricottához a már elkészített kihűlt spenótos hagymás keveréket, jól keverjük el.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját a spenótos keverékhez.
- Vágjuk fel a leveles tésztát 6 darabra és vágjuk pár vágást a tészta egyik felén.
- Töltsük bele a ricottás spenótos masszát a tészta sima felére és a széleit kenjük le egész tojással.
- Ráhajtjuk a vágott tészta felet a spenótos részre, zárjuk le a párnák szélét, legkönnyebben úgy, hogy villával megnyomkodjuk a széleit.
- Úgy zárjuk le, hogy a vágott fele legyen felül a táskán.
- Kenjük meg a párnákat tojással.
- Előmelegített 200°C–os sütőben (légkeveréses) 30 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1618147978
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.