Nővérem szülinapja közel esik az anyák napjához .Így gondoltam egyet elkészítem neki a kedvenc desszertjét. Két legyet egy csapásara anyák napjára és szülinapra jó ez a meglepetés.
Hozzávalók:
- 3 dl laktóz mentes tejszín
- 1 dl laktóz mentes tej
- 2 evőkanál kristálycukor
- pár csepp citromlé (ízlés szerint)
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 3 db lapzselatin
- 2 kiskanál vanília paszta
Elkészítése:
- Először a formákat előkészítjük, amibe a panna cottát öntjük (tetszés szerint bármilyen formába).
- Egy tálba jéghideg vizet öntünk és beáztatjuk a zselatinlapokat.
- Egy gyorsforralóban tejszínt, tejet és a vanília pasztát összekeverjük.
- Tejszínes keveréket felforraljuk és hozzáadjuk cukrot,vaníliás cukrot és citromlevet.
- Végül elkeverjük a panna cottában a lapzselatinokat.
- Formába öntjük és lefóliázzuk.
- Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
- Másnap meleg vízbe tesszük pár percig a formákat és egy kicsit tetejét benyomkodva a formákból kivesszük.
Eper kaviár
Hozzávalók:
- 5 db eper
- 2 evőkanál zselatinpor
- 4 evőkanál kristálycukor
- pár csepp citromlé (ízlés szerint)
- 1 dl napraforgóolaj
Elkészítése:
Eperpüré készítése:
- Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 4 darabra vágjuk.
- Botmixerrel turmixszoljuk össze az epret.
- Felforraljuk az epret és hozzáadjuk a kristálycukrot, a zselatinport és a citromlevet.
Eper kaviár formázása:
- Az olajt egy pohárba öntjük és a fagyasztóba tesszük egy órára legalább (akkor jó amikor az olaj színe opál színű lesz).
- Ha az eper püré kihűlt akkor egy műanyag fecskendőbe töltjük.
- Az olajt kivesszük a fagyasztóból és belecsepegtetjük az eperpürét az olajba.
- Tetszés szerint annyit készítünk amennyit szeretnénk és utána egy kis szűrő segítségével az olajat leszűrjük róla.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5118085944
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.