SütiSári

Semmi más csak sütés

Panna cotta

Nővérem szülinapja közel esik az anyák napjához .Így gondoltam egyet elkészítem neki a kedvenc desszertjét. Két legyet egy csapásara anyák napjára és szülinapra jó ez a meglepetés.

dsc_4507.jpg

Hozzávalók:

  • 3 dl laktóz mentes tejszín
  • 1 dl laktóz mentes tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • pár csepp citromlé (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 3 db lapzselatin
  • 2 kiskanál vanília paszta

 

 

Elkészítése:

  1. Először a formákat előkészítjük, amibe a panna cottát öntjük (tetszés szerint bármilyen formába).
  2. Egy tálba jéghideg vizet öntünk és beáztatjuk a zselatinlapokat.
  3. Egy gyorsforralóban tejszínt, tejet és a vanília pasztát összekeverjük.
  4. Tejszínes keveréket felforraljuk és hozzáadjuk cukrot,vaníliás cukrot és citromlevet.
  5. Végül elkeverjük a panna cottában a lapzselatinokat.
  6. Formába öntjük és lefóliázzuk.
  7. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  8. Másnap meleg vízbe tesszük pár percig a formákat és egy kicsit tetejét benyomkodva a formákból kivesszük.

Eper kaviár

Hozzávalók:

  • 5 db eper
  • 2 evőkanál zselatinpor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • pár csepp citromlé (ízlés szerint)
  • 1 dl napraforgóolaj

Elkészítése:

Eperpüré készítése:

  1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 4 darabra vágjuk.
  2. Botmixerrel turmixszoljuk össze az epret.
  3. Felforraljuk az epret és hozzáadjuk a kristálycukrot, a zselatinport és a citromlevet.

 

Eper kaviár formázása:

  1. Az olajt egy pohárba öntjük és a fagyasztóba tesszük egy órára legalább (akkor jó amikor az olaj színe opál színű lesz).
  2. Ha az eper püré kihűlt akkor egy műanyag fecskendőbe töltjük.
  3. Az olajt kivesszük a fagyasztóból és belecsepegtetjük az eperpürét az olajba.
  4. Tetszés szerint annyit készítünk amennyit szeretnénk és utána egy kis szűrő segítségével az olajat leszűrjük róla.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5118085944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása