SütiSári

Semmi más csak sütés

Fordított almatorta (tarte tatin)

A tarte tatin azoknak ajánlom akik szeretik az alma és fahéj kombinációját.

 

Hozzávalók a tésztához:

 

Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal , majd utána hozzáadjuk a sót, a tojás sárgáját és a vizet.Utána a összegyúrjuk a tésztát és betesszük a hűtőbe 30 percre.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 4 közepes db alma
  • 180 g kristálycukor 
  • 70 g vaj
  • 10 dkg durvára őrölt dió
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet szerecsendió reszelve

 

Az almákat megpucoljuk és kicsumázzuk , majd félbe és utána negyedekre vágjuk fel .Az almákat beízesítjük a fűszerekkel és a dióban megforgatjuk. A cukrot elkezdjük karamellizálni  és utána hozzáadjuk a sótlan vajat. Ráhelyezzük az almákat a karamell tetejére és fedővel lefedjük a serpenyőt, utána 20 percig pároljuk. Ha nincsen vasserpenyő akkor használhatunk egy 24 cm átmérőjű üvegedényt. Az almákat párolás után kiszedjük és a karamell szószt az üvegedény aljárra öntjük és ráhelyezzük a almákat . A tésztát nagyobbra nyújtjuk mint a edény nagysága és almák tetejére helyezzük a tésztát. A tészta széleit lenyomkodjuk.

 

Előmelegített sütőben 190°C-on (légkeveréses) és 30 percig sütjük. Majd utána kivesszük a sütőből a tarte tatin-t és várunk 5 percet . Utána még melegen egy tálra borítjuk.

Elkészítési idő:1 h

Nehézségi szint:közepes

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5218085894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása