Hozzávalók:
- 1 ek. sertészsír
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 közepes db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. fűszerpaprika
- 5 tk őrölt fűszerkömény
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db fehérrépa
- 5 közepes db zeller
- 1 dl víz
A krumpligombóchoz
- 500 g burgonya
- 250 g finomliszt
- 1 ek só
- zöldfűszer ízlés szerint
Elkészítés
- A felolvasztott zsíron megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, majd kiszedjük és félretesszük.
- A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és beletesszük a pirospaprikát, valamint hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát is. Alaposan elkeverjük, sózzuk-borsozzuk, köménnyel ízesítjük, és felöntjük vízzel.
- Hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket, és addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhulnak.
- Megfőtt krumplit törjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, egy evőkanál sót és a zöldfűszereket, majd gyúrjuk össze.
- Formázzunk belőle gombócokat, és a leves elkészülte előtt nem sokkal a leveshez adjuk, abban főzzük készre.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1018366595
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.