SütiSári

Semmi más csak sütés

Házi fagylalt

Itt a nyár és a jó idő. Így fellapoztam a nagyi receptes könyvét, ami még dédnagymamámé volt. Arra gondoltam elkészítem a nagymamám kedvenc fagyiját a családomnak.

 

 

Hozzávalók a fagyihoz:

  • 250 g laktóz mentes tej
  • 80 g kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • ízlés szerint vanília paszta (vanília aroma)

Elkészítése:

  1. Egy tálban 50 g tejet és tojássárgájával összekeverjük.
  2. Egy másik tálban 200 g tejet és a cukrot összekeverjük.
  3. Külön felforraljuk. A cukros tejes keverékhez adjuk hozzá a tojásos keveréket.
  4. Egy edénybe öntjük és hagyjuk kihűlni. Majd a fagyasztóban tesszük.
  5. 2 órán keresztül 4-szer átkeverjük botmixerrel.
  6. Egy éjszakára fagyasztóba tesszük.

Ízlés szerint készíthetünk hozzá gyümölcs öntet.

 

 

 

Tölcsér

Hozzávalók:

  • 110 g puha vaj
  • 110 g porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • 160 g liszt

Elkészítése:

Először alufóliából készítünk egy kúp alakú testet, azért van szükség ,mert erre fogjuk a tésztát melegen feltekerni. A vajat a porcukorral eldolgozzuk és utána mehet bele a tojásfehérje és a liszt (egynemű,sima tésztát kell kapni).Egy evőkanál adag tésztát adagolunk a sütőpapírral bélelt tepsire. Egy kenőkés segítségével elsimítjuk (kör alakú,15 cm átmérőjű és vékony legyen a tészta).Előmelegített sütőben 200°C-on 2 percig sütjük. A tésztát a kúp alakú testre feltekerjük kesztyű segítségével. A tölcsért egy percig hagyjuk a formán utána szedjük le róla.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5418085948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása