SütiSári

Semmi más csak sütés

Gimbelem gombolom, így készül a gombócom
Gimbelem gombolom, így készül a gombócom

dsc_0102_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 ek. sertészsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 5 tk őrölt fűszerkömény
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db fehérrépa
  • 5 közepes db zeller
  • 1 dl víz

A krumpligombóchoz

  • 500 g burgonya
  • 250 g finomliszt
  • 1 ek só
  • zöldfűszer ízlés szerint

 

Elkészítés

  1. A felolvasztott zsíron ...
Valami különleges húsvétra? Csapjál rá erre a briósra!
Valami különleges húsvétra? Csapjál rá erre a briósra!

dsc_0201_1.jpg

dsc_0180_1.jpg

dsc_0189_1.jpg

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

  • 500 g liszt
  • 50 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 20 g élesztő
  • 8 g só

 

 

Elkészítése:

 

 

  1. A lisztet átszitáljuk egy edénybe és hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
  2. Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
  4. Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  5. ...
Itt a finom mákos piskóta, citromos habbal bolondítva
Itt a finom mákos piskóta, citromos habbal bolondítva

dsc_0069_1.jpg

dsc_0077_1.jpg

dsc_0082_1.jpg

 

 

A máktortához:

  • 75 g darált mák
  • 90 g finomliszt
  • 70 g porcukor
  • 75 g vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1/2 tk szódabikarbóna

A citromkrémhez:

  • 1 csomag expressz zselatinfix
  • 3 dl habtejszín
  • +lemon curd

 

Elkészítése:

A vajat és a porcukrot kihabosítjuk, hozzákeverjük a tojássárgákat.

 Összekeverjük a lisztet, a mákot és a szódabikarbónát.

A tojásos keverékhez hozzáadjuk a száraz ...

Ehhez a sütihez sem kell tinta, csak az ízéhez kell egy kis Fanta
Ehhez a sütihez sem kell tinta, csak az ízéhez kell egy kis Fanta

 

 

 

dsc_0133_1.jpg

dsc_0137_1.jpg

dsc_0144_1.jpg

dsc_0160_1.jpg

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás     
  • 4 ek kristálycukor     
  • 1 dl étolaj   
  • 4 ek liszt       
  • 6 g sütőpor              
  • 2 ek kakaópor           

A krémhez:

  • 250 g vaj         
  • 200 g porcukor            
  • 500 g tehéntúró         
  • 1db citrom reszelt héja        

A mázhoz:

  • 80 g vaníliás ...
Ki a kicsit nem becsüli Az a kalácsot sem érdemli  | Süti Sári
Ki a kicsit nem becsüli Az a kalácsot sem érdemli | Süti Sári

dsc_0011_1.jpg

dsc_0023_1.jpg

 

Hozzávalók:

 

  • 500 g liszt
  • 50 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 20 g élesztő
  • 8 g só

 

 

Elkészítése:

 

 

  1. A lisztet átszitáljuk egy edénybe és hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
  2. Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
  4. Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  5. A tészta akkor ...
Somlói galuskából torta? Így készül ez az édes csoda!
Somlói galuskából torta? Így készül ez az édes csoda!

 

dsc_0346_1.jpg

dsc_0355_1.jpg

 

Hozzávalók a sima piskótához:

 

  • 3 db tojás
  • 60 g kristálycukor
  • 60 g liszt

Hozzávalók a kakaós piskótához:

 

  • 70 g liszt
  • 15 g kakaópor
  • 3 db tojás
  • 60 g kristálycukor

Hozzávalók a diós piskótához:

 

  • 3 db tojás
  • 60 g kristálycukor
  • 20 g darált dió
  • 75 g liszt

Hozzávalók a krémhez:

 

  • 30 g étkezési keményítő
  • 70 g kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 3 kk. vanília aroma
  • 2 db ...
Kekszek sütését nagyon várom, mert a magyar igazság az három
Kekszek sütését nagyon várom, mert a magyar igazság az három

 

 

dsc_0306_1.jpg

dsc_0315_1.jpg

dsc_0316_1.jpg

Sárga tésztához:

  • 110 g liszt
  • 1 csomag vanília ízű puding
  • 100 g margarin
  • 50 g porcukor

Rózsaszín tésztához:

  • 110 g liszt
  • 1 csomag puncs ízű puding
  • 100 g margarin
  • 50 g porcukor

Barna tésztához:

  • 100 g liszt
  • 1 csomag csokoládés ízű puding
  • 100 g margarin
  • 50 g porcukor

 

Elkészítése:

  1. A tésztákhoz a hozzávalókat összekeverjük és tésztákat gyúrunk belőle.
  2. Fóliába csomagjuk ...
A lekvárhoz kell kanál, farsangra meg fánk dukál
A lekvárhoz kell kanál, farsangra meg fánk dukál

dsc_0430_2.jpg

dsc_0433_1_1.jpg

dsc_0426_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 60 g vaj
  • 40 g kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 30 g élesztő
  • 1 tk. só
  • 1 db lime reszelt héja

 

 

Elkészítése:

 

  1. A lisztet összekeverjük a sóval és cukorral.
  2. Hozzáadjuk a meleg tejet és a maradék hozzávalókat a tésztához.
  3. Majd összegyúrjuk őket.
  4. Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztánkat.
  5. Ha megkelt, lisztezett felületen ...
Ez a szelet csupán csak, a szádban gubán csap
Ez a szelet csupán csak, a szádban gubán csap

dsc_0272_1.jpg

dsc_0275_1.jpg

dsc_0288_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

 

  • 8 db kifli
  • 1 l tej
  • 3 db tojássárgája
  • 200 g porcukor
  • 3 kk. vanília aroma
  • 120 g vaj
  • 150 g darált mák
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3-4 ek. ribizli lekvár

Hozzávalók a krémhez:

 

  • 150 g kristálycukor
  • 2 kk. vanília aroma
  • 1 csomag vaníliás ízű pudingpor
  • 200 g vaj
  • 3 dl tej

A tetejére:

  • 200 g habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:

 

  1. A mákot és a ...
Farsangkor nemcsak fánk, hanem pogi is várhat ránk
Farsangkor nemcsak fánk, hanem pogi is várhat ránk

dsc_0186_1.jpg

dsc_0170_1.jpg

dsc_0179_1.jpg

 

 

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 15 g só
  • 25 g élesztő
  • 200 g vaj
  • 1 db tojás
  • 90 g tejföl
  • 100 ml tej
  • 10 g cukor
  • 150 g előre lepirított lila hagyma

Lekenéshez:

 

  • 1 db tojás
  • sajt

 

 

Elkészítése:

 

  1. Az összetevőket egy edényben összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát meleg helyen kelesztjük 1 óráig, majd belisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk.
  3. A tetejét ...

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása