Adag: 3–4 főre
Összes elkészítési idő: kb. 30 perc
Ez az egyszerű, rétegezett édesség tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami különlegeset varázsolni. A puha gesztenyekrém, a ropogós kekszdarabok és a lágy csokiöntet együtt mennyei harmóniát alkotnak.
Hozzávalók:
- 200 g vajas keksz
- 200 g gesztenyemassza (natúr vagy enyhén cukrozott)
- 200 ml hideg habtejszín
- 1 csipet őrölt fahéj
- 100 ml csokoládéöntet
Elkészítés lépései:
- Keksz előkészítése:
A vajas kekszet durvára törjük – maradhatnak benne nagyobb darabok is, ettől lesz kellemesen roppanós. - Gesztenyekrém elkészítése:
A tejszínt habverővel kemény habbá verjük. Ezután beleforgatjuk a villával szétmorzsolt gesztenyemasszát, és hozzáadjuk az őrölt fahéjat is. Finoman elkeverjük, hogy sima, habos krémet kapjunk. - Rétegezés:
Egy tálban vagy poharakban rétegezzük a hozzávalókat: először egy adag keksz, majd gesztenyés krém, végül egy kis csokoládéöntet. Ezt ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. - Hűtés (opcionális):
A desszertet legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek – de akár azonnal is fogyasztható.
Tálalási tipp:
Díszítheted a tetejét egy kevés extra csokoládéval vagy habtejszínnel a még mutatósabb tálalás érdekében.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.