SütiSári

Semmi más csak sütés

Ez egy mutatós választás, nem kell hozzá varázslás

dsc_4355_1.jpg

dsc_4365_1.jpg

dsc_4368_1.jpg

 

 

Adag: 3–4 főre
Összes elkészítési idő: kb. 30 perc

Ez az egyszerű, rétegezett édesség tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami különlegeset varázsolni. A puha gesztenyekrém, a ropogós kekszdarabok és a lágy csokiöntet együtt mennyei harmóniát alkotnak.

Hozzávalók:

  • 200 g vajas keksz
  • 200 g gesztenyemassza (natúr vagy enyhén cukrozott)
  • 200 ml hideg habtejszín
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 100 ml csokoládéöntet

Elkészítés lépései:

  1. Keksz előkészítése:
    A vajas kekszet durvára törjük – maradhatnak benne nagyobb darabok is, ettől lesz kellemesen roppanós.
  2. Gesztenyekrém elkészítése:
    A tejszínt habverővel kemény habbá verjük. Ezután beleforgatjuk a villával szétmorzsolt gesztenyemasszát, és hozzáadjuk az őrölt fahéjat is. Finoman elkeverjük, hogy sima, habos krémet kapjunk.
  3. Rétegezés:
    Egy tálban vagy poharakban rétegezzük a hozzávalókat: először egy adag keksz, majd gesztenyés krém, végül egy kis csokoládéöntet. Ezt ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  4. Hűtés (opcionális):
    A desszertet legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek – de akár azonnal is fogyasztható.

Tálalási tipp:
Díszítheted a tetejét egy kevés extra csokoládéval vagy habtejszínnel a még mutatósabb tálalás érdekében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8518899978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása