Képzeld el, ahogy egy kanállal belemélyedsz egy lágy, kókuszízű krémbe, amit a tetején egy friss, illatos, enyhén savanykás gyümölcskeverék koronáz meg. Ez a desszert olyan, mintha egy tengerparti nyaralást kanalaznál ki egy pohárból – egzotikus, üdítő, és meglepően egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók (4 adaghoz):
A panna cottához:
- 3 lap zselatin
- 6 dl kókusztej
- 4 dkg nyírfacukor
- 1 csipet só
A gyümölcsös réteghez:
- ½ friss ananász
- 1 lime (leve és reszelt héja)
- ½ citrom leve
- 1 vaníliarúd belseje
- 3 evőkanál méz
- 2 maracuja (passiógyümölcs)
Így készül a „nyár a pohárban”:
- Alapkrém:
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 10 percre, hogy megpuhuljanak. Közben a kókusztejet felforrósítjuk egy csipet sóval és a nyírfacukorral. Amikor már gőzölög, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a jól kinyomkodott zselatinlapokat. Addig keverjük, amíg teljesen feloldódnak. - Dermesztés:
A krémet egyenlően elosztjuk 4 pohárba vagy kis tálkába, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen. - Gyümölcsös topping:
Másnap az ananászt apró kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lime levét és héját, a citromlevet, a vaníliarúd kikapart belsejét és a mézet. Végül a maracujákat félbevágjuk, a belsejüket magostól kikaparjuk, és szintén az ananászhoz keverjük. Az így kapott gyümölcsragut legalább 15–20 percre hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. - Tálalás:
A gyümölcsös keveréket a megdermedt panna cotta tetejére kanalazzuk. Ha igazán extra élményre vágysz, díszítheted friss mentalevéllel is.
Tipp:
Ha vendégeknek készíted, érdemes előre összeállítani, mert másnapra lesz a legfinomabb. Könnyed, de látványos desszert, amitől mindenki nyaralós hangulatba kerül.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.