SütiSári

Semmi más csak sütés

Tengerparti ízkavalkád robban csak nyisd a szád

 

dsc_4417_1.jpg

dsc_4434_1.jpg

Képzeld el, ahogy egy kanállal belemélyedsz egy lágy, kókuszízű krémbe, amit a tetején egy friss, illatos, enyhén savanykás gyümölcskeverék koronáz meg. Ez a desszert olyan, mintha egy tengerparti nyaralást kanalaznál ki egy pohárból – egzotikus, üdítő, és meglepően egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók (4 adaghoz):

A panna cottához:

  • 3 lap zselatin
  • 6 dl kókusztej
  • 4 dkg nyírfacukor
  • 1 csipet só

A gyümölcsös réteghez:

  • ½ friss ananász
  • 1 lime (leve és reszelt héja)
  • ½ citrom leve
  • 1 vaníliarúd belseje
  • 3 evőkanál méz
  • 2 maracuja (passiógyümölcs)

Így készül a „nyár a pohárban”:

  1. Alapkrém:
    A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 10 percre, hogy megpuhuljanak. Közben a kókusztejet felforrósítjuk egy csipet sóval és a nyírfacukorral. Amikor már gőzölög, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a jól kinyomkodott zselatinlapokat. Addig keverjük, amíg teljesen feloldódnak.
  2. Dermesztés:
    A krémet egyenlően elosztjuk 4 pohárba vagy kis tálkába, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.
  3. Gyümölcsös topping:
    Másnap az ananászt apró kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lime levét és héját, a citromlevet, a vaníliarúd kikapart belsejét és a mézet. Végül a maracujákat félbevágjuk, a belsejüket magostól kikaparjuk, és szintén az ananászhoz keverjük. Az így kapott gyümölcsragut legalább 15–20 percre hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Tálalás:
    A gyümölcsös keveréket a megdermedt panna cotta tetejére kanalazzuk. Ha igazán extra élményre vágysz, díszítheted friss mentalevéllel is.

Tipp:
Ha vendégeknek készíted, érdemes előre összeállítani, mert másnapra lesz a legfinomabb. Könnyed, de látványos desszert, amitől mindenki nyaralós hangulatba kerül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3018896140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása