SütiSári

Semmi más csak sütés

Ez a finom süti a magótól lesz eredeti

 

 

dsc_0579_1.jpg

dsc_0589_1.jpg

dsc_0592_1.jpg

dsc_0597_1.jpg

dsc_0598_1.jpg

dsc_0605_1_1.jpg

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 100 g cukor
  • 150 g olaj
  • 200 g liszt
  • 50 g tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 25 g kakaópor

A rétegek közé:

  • 1 konzerv mangó
  • 2 db lapzselatin
  • 50 g víz
  • 1 db citrom leve

 

A krémhez:

 

  • 180 g porcukor
  • 2 kk. vanília aroma
  • 250 g mascarpone
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 250 g habtejszín

 

 

Elkészítési mód:

 

A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet.

Ezután beleszitáljuk a lisztet, amit előzőleg elkevertünk a sóval, a sütőporral és a kakaóporral.

Addig keverjük, amíg egynemű, homogén tésztát nem kapunk. Ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl sokáig, mert a hab összeeshet!

 

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

180 °C-ra előmelegített (légkeveréses) sütőben 10–15 perc alatt készre sütjük.

Tűpróbával (például fapálcával) ellenőrizzük: ha a pálcára nem ragad tészta, akkor a piskóta megsült.

A kész piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszában félbevágjuk.

 

Töltelék és összeállítás:

 

A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.

A mangót botmixerrel pürésítjük.

A mangó püréhez hozzáadjuk a cukrot, a citromlét és a vizet majd felfőzzük.

Amikor levettük a tűzről, hozzákeverjük a kinyomkodott lapzselatint, és alaposan elkeverjük.

 

A tejszínt habbá verjük.

Hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliaaromát és a cukrot, majd a zselatin fixet is belekeverjük, hogy stabilabb legyen a krém.

 

Egy 20×30 cm-es sütőkeretbe helyezzük az egyik piskótalapot, amit vékonyan megkenünk lekvárral.

Erre simítjuk a mascarponés-tejszínes krém felét.

A süteményt lefóliázzuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

 

Ezután a krém tetejére ráöntjük és elsimítjuk a mangós keveréket, majd ismét visszatesszük a hűtőbe.

A maradék krémet a mangós rétegre simítjuk, megkenjük lekvárral, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot.

A süteményt lefedjük fóliával, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen.

Másnap a kész Kinder tejszeletet szeleteljük és tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2318889928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása