A tésztához:
- 4 db tojás
- 100 g cukor
- 150 g olaj
- 200 g liszt
- 50 g tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
- 25 g kakaópor
A rétegek közé:
- 1 konzerv mangó
- 2 db lapzselatin
- 50 g víz
- 1 db citrom leve
A krémhez:
- 180 g porcukor
- 2 kk. vanília aroma
- 250 g mascarpone
- 1 csomag expressz zselatin
- 250 g habtejszín
Elkészítési mód:
A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet.
Ezután beleszitáljuk a lisztet, amit előzőleg elkevertünk a sóval, a sütőporral és a kakaóporral.
Addig keverjük, amíg egynemű, homogén tésztát nem kapunk. Ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl sokáig, mert a hab összeeshet!
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk.
180 °C-ra előmelegített (légkeveréses) sütőben 10–15 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával (például fapálcával) ellenőrizzük: ha a pálcára nem ragad tészta, akkor a piskóta megsült.
A kész piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszában félbevágjuk.
Töltelék és összeállítás:
A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
A mangót botmixerrel pürésítjük.
A mangó püréhez hozzáadjuk a cukrot, a citromlét és a vizet majd felfőzzük.
Amikor levettük a tűzről, hozzákeverjük a kinyomkodott lapzselatint, és alaposan elkeverjük.
A tejszínt habbá verjük.
Hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliaaromát és a cukrot, majd a zselatin fixet is belekeverjük, hogy stabilabb legyen a krém.
Egy 20×30 cm-es sütőkeretbe helyezzük az egyik piskótalapot, amit vékonyan megkenünk lekvárral.
Erre simítjuk a mascarponés-tejszínes krém felét.
A süteményt lefóliázzuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Ezután a krém tetejére ráöntjük és elsimítjuk a mangós keveréket, majd ismét visszatesszük a hűtőbe.
A maradék krémet a mangós rétegre simítjuk, megkenjük lekvárral, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot.
A süteményt lefedjük fóliával, és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen.
Másnap a kész Kinder tejszeletet szeleteljük és tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.