SütiSári

Semmi más csak sütés

Jó kedveden nem esik csorba, így készül ez az epres mini torta

dsc_0657_1.jpg

dsc_0658_1.jpg

dsc_0672_1.jpg

dsc_0675_1.jpg

dsc_0693_1.jpg

dsc_0653_1.jpg

 

 

Hozzávalók a piskótához:

 

  • 5 db tojás
  • 80 g kristálycukor
  • 80 g liszt
  • 20 g kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 csomag Vanília ízű hideg pudingpor
  • 100 porcukor
  • 5 dl habtejszín
  • 3 kk. vanília aroma

+lekvár

 

Elkészítése:

 

Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.

Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük kenőkés segítségével.

A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 10-percig.

Tűpróbával ellenőrizzük.

Miután kihűlt, a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.

Szív alakúra kiszaggatjuk őket.

 

 A krém elkészítése:

Óvatosan elkeverjük a tejszínt és pudingport.

Hozzáadjuk porcukrot a tejszínhez.

A krémet egy simacsöves habzsákba töltjük.

A piskótát lekenjük lekvárral, utána a krémet kinyomjuk a habzsákból a piskótára. Megszórjuk az eper darabokkal a tejszín tetejét. Az utolsó két rétegét a tortának ugyanígy készítjük. Díszítése a videóban a látható módon történhet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4718885790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása