Hozzávalók a piskótához:
- 5 db tojás
- 80 g kristálycukor
- 80 g liszt
- 20 g kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag Vanília ízű hideg pudingpor
- 100 porcukor
- 5 dl habtejszín
- 3 kk. vanília aroma
+lekvár
Elkészítése:
Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük kenőkés segítségével.
A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 10-percig.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Miután kihűlt, a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
Szív alakúra kiszaggatjuk őket.
A krém elkészítése:
Óvatosan elkeverjük a tejszínt és pudingport.
Hozzáadjuk porcukrot a tejszínhez.
A krémet egy simacsöves habzsákba töltjük.
A piskótát lekenjük lekvárral, utána a krémet kinyomjuk a habzsákból a piskótára. Megszórjuk az eper darabokkal a tejszín tetejét. Az utolsó két rétegét a tortának ugyanígy készítjük. Díszítése a videóban a látható módon történhet.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.