SütiSári

Semmi más csak sütés

Süti Sári keze villámgyorsan jár, a kráter süti illata messze száll.

dsc_0442_1.jpg

dsc_0448_1.jpg

dsc_0460_1.jpg

dsc_0476_1.jpg

dsc_0477_1.jpg

dsc_0488_1.jpg

 

 

A pudinghoz:

  • 4 dl tej
  • 40 g pudingpor (vaníliás)
  • 5 evőkanál kristálycukor

A tésztához:

  • 5 db tojásfehérje
  • 5 db tojássárgája
  • 200 g kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 200 liszt
  • 1csomag sütőpor
  • 1csipet só

A mázhoz

  • 375 g tejföl
  • 4 evőkanál kristálycukor

Elkészítése:

A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a cukrot és a pudingport.

Puding sűrűségűre főzzük.

Hagyjuk kihűlni.

A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót egy tálban összekeverjük

A tojásokat szétválasztjuk sárgájára és fehérjére.

A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.

Ehhez hozzáadjuk a tejet, és az étolajat, majd összekeverjük.

Belekeverjük lisztes keveréket a tojásos keverékbe.

 A tojásfehérjét kemény habba verjük, majd beleforgatjuk a kakaós masszába.

20 cm átmérőjű négyzet alakú szilikonos tepsibe elsimítjuk a tésztát.

A pudingot a tésztába kanalazzunk.

Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 20-25 percig.

A tejfölt és cukrokat összeverjük egy tálban és melegen a sütire tesszük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr318869484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása