A pudinghoz:
- 4 dl tej
- 40 g pudingpor (vaníliás)
- 5 evőkanál kristálycukor
A tésztához:
- 5 db tojásfehérje
- 5 db tojássárgája
- 200 g kristálycukor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 200 liszt
- 1csomag sütőpor
- 1csipet só
A mázhoz
- 375 g tejföl
- 4 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a cukrot és a pudingport.
Puding sűrűségűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni.
A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót egy tálban összekeverjük
A tojásokat szétválasztjuk sárgájára és fehérjére.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
Ehhez hozzáadjuk a tejet, és az étolajat, majd összekeverjük.
Belekeverjük lisztes keveréket a tojásos keverékbe.
A tojásfehérjét kemény habba verjük, majd beleforgatjuk a kakaós masszába.
20 cm átmérőjű négyzet alakú szilikonos tepsibe elsimítjuk a tésztát.
A pudingot a tésztába kanalazzunk.
Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 20-25 percig.
A tejfölt és cukrokat összeverjük egy tálban és melegen a sütire tesszük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.