Hozzávalók a tésztához:
· 400 g kenyérliszt
· 100 g teljes kiőrlésű kenyérliszt
· 10 g só
· 1 csomag instant élesztő
· 30 g vaj
· 300 ml sör
Elkészítése:
1. A liszteket, a sót, az élesztőt, a vajat, a sört a dagasztó gépben összekeverjük, és kész tésztát gyúrunk belőle.
2. Letakarva 1 óráig kelesztjük meleg helyen.
3. A tésztát lemérjük és 12 egyenlő részre osztjuk. A zsemle súlya kb. 61 g.
4. Kigömbölyítjük őket és sütőpapírra helyezzük a zsemléket.
5. Letakarva 30 percig kelesztjük.
6. A zsemlék tetejét ollóval bevágjuk és lekenjük egész tojással a tetejüket.
7. Előmelegített sütőben 220°C-os sütőben (enyhe gőzös légtérben) 20-35 percig arany barnára sütjük.
8. Rácson hagyjuk tejesen kihűlni a zsemléket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.