SütiSári

Semmi más csak sütés

Ropogós vagy és sörrel keltél, reggel asztalomon lettél

dsc_3923_1_1.jpg

dsc_3917_1_1.jpg dsc_3926_1_1.jpg

dsc_3907_1_1.jpg

Hozzávalók a tésztához:

 

 

 

· 400 g kenyérliszt

 

· 100 g teljes kiőrlésű kenyérliszt

 

· 10 g só

 

· 1 csomag instant élesztő

 

· 30 g vaj

 

· 300 ml sör

 

 

 

Elkészítése:

 

1. A liszteket, a sót, az élesztőt, a vajat, a sört a dagasztó gépben összekeverjük, és kész tésztát gyúrunk belőle.

 

2. Letakarva 1 óráig kelesztjük meleg helyen.

 

3. A tésztát lemérjük és 12 egyenlő részre osztjuk. A zsemle súlya kb. 61 g.

 

4. Kigömbölyítjük őket és sütőpapírra helyezzük a zsemléket.

 

5. Letakarva 30 percig kelesztjük.

 

6. A zsemlék tetejét ollóval bevágjuk és lekenjük egész tojással a tetejüket.

 

7. Előmelegített sütőben 220°C-os sütőben (enyhe gőzös légtérben) 20-35 percig arany barnára sütjük.

 

8. Rácson hagyjuk tejesen kihűlni a zsemléket.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9818864152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása