SütiSári

Semmi más csak sütés

Süti Sári ezt a zserbót így álmodta, szederrel és mákkal bolondította

dsc_3500_2.jpg

dsc_3514_1.jpg

dsc_3527_1.jpg

dsc_3530_1.jpg

dsc_3533_1.jpg

dsc_3548_1.jpg

dsc_3481_1.jpg

dsc_3514_2.jpg

dsc_3494_1.jpg

 

 

Tésztához:

  • 500 g liszt
  • 10 g só
  • 50 g kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 300 g vaj
  • 10 g élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 100 ml tej

Töltelék:

 

  • 300 g darált mák
  • 130 g porcukor
  • 60 g vaníliás cukor
  • +szeder lekvár

Tetejére:

 

  • 100 g étcsoki vagy fehércsoki
  • 20 g vaj

Elkészítése:

  1. A lisztet, a cukrot, a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat.
  2. A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az élesztőt és a tejet. A tésztát összegyúrjuk majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A darált mákot és a cukrokat összekeverjük egy tálban.
  5. A tésztát lemérjük és 3 egyenlő része osztjuk. Egy adag súlya 316 g.
  6. A tésztát kinyújtjuk lisztezett deszkán és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  7. Megkenjük lekvárral és megszórjuk töltelékkel.
  8. Minden egyes réteget így rétegezünk.
  9. 30 percig lefedve kelesztjük.
  10. A tésztát megszurkáljuk villával.
  11. Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 35 perc alatt készre sütjük.
  12. A vajat és a csokit a mikróban felolvasztjuk.
  13. Miután kihűlt a sütemény, ezzel, csokival kenjük le a zserbó tetejét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9018729860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása