Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 2,5 dl olaj
- 25 g vaj
- 20 g kristálycukor
- 2,5 dl víz
- 1 db tojás
- 25 g élesztő
- 20 g só
forgatáshoz:
- mák
- szezámmag
Elkészítése:
- A vizet, szedjük ketté. Az egyik vízbe keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. A hozzávalókat összeöntjük. Jól dagasszuk ki a tésztát.
- A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
- Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát.
- 8 egyenlő részre osztjuk.
- A videóban látható módon formázzuk meg a barheszeket.
- A tepsire helyezzük őket.
- Fél órára meleg helyen, lefedve újból kelesztjük őket.
- A barheszek tetejét lekenjük egész felvert tojással.
- Ezután forgassuk meg a tálba kiöntött mákban és szezámmagban őket.
- Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a tetejük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6218493552
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.